Nieuwsitem

Strandrit groot succes!

27-10-2018

Op 14 oktober heeft Jong KVTH een strandrit georganiseerd bij Hargen aan Zee. Hargen aan Zee heeft een mooie, ruime parkeerplaats waar de groep deelnemers zich vanaf 10.00 uur konden verzamelen onder het genot van een kopje thee of koffie. Tegen 11.00 uur is de groep van 14 ruiters vertrokken richting de duinen. Het eerste deel van de rit was vrij pittig. Voor de Haflingers kwamen de oude "roots" weer boven. Duin op en duin af, net een klein stukje Oostenrijk. 

Voor het behoudt van de paarden is er na het zware deel van de route gekozen voor een gemakkelijker pad. Hier konden de paarden weer op adem komen. Later werd de oorspronkelijke route weer opgepakt. Dit deel van de rit werd door het bos gereden, smalle kronkelpaadjes met daarop een slinger van Haflingers, een prachtig gezicht. 

Via het hoge duin werd het strand bereikt. Voor vele paarden was dit de eerste keer op het strand. Na de rit door de duinen waren de wat fanatieke paarden al flink wat spanning kwijt en werd de rit op het strand ontspannen vervolgd. Dravend over de kustlijn is de groep teruggereden naar de parkeerplaats waar ze na het nemen van foto's omstreeks 13.00 uur weer aankwamen. Op de parkeerplaats zijn de paarden afgezadeld en heeft de groep gezellig geluncht. Voor de paarden was er een welverdiende wortel. 

Jong KVTH kan samen met de deelnemers succesvol terugkijken op de rit. Het prachtige weer heeft hier zeker aan bijgedragen. Een volgende editie zal er rekening worden gehouden met het wat zware eerste deel van de route door deze in twee groepen te rijden. Waarbij een deel van de groep het pittige deel van de duinen rijdt en het andere deel een vlakker stuk rijdt. Wel blijft het van belang deel te nemen aan de strandrit met goed getrainde paarden. 

Graag willen wij vanuit Jong KVTH benadrukken dat onze activiteiten en dus ook de strandrit toegankelijk is voor alle leden.
Tot de volgende editie!
Onze partners