Nieuwsitem

Nog niet in NL geregistreerd buitenlands paarden-, pony- of ezelpaspoort? Zorg voor een softwarepakket of stuur het ons toe.

23-03-2021

Na 21-4-2021 wordt het verplicht uw paard te registereren op het juiste staladres. En een lokale administratie bij te houden. Hier zijn 2 manieren voor:

1. Heeft u meerdere paarden, veelal met buitenlandse paspoorten, die vaak verplaatst worden dan kunt u het beste kiezen voor een softwarepakket waarmee u zelf wijzigingen kunt doorgeven aan RVO, zoals Horsemanager. Ook voor de verplichte lokale staladministratie in bij te houden.

2.Als een door het RVO erkende PPI (PaardenPaspoort uitgevende instantie) is ook de KVTH bevoegd uw paspoort een NL-se registratie te geven.  Of er 1 voor uw paard te laten maken als die nog geen paspoort heeft. Zodat de stalhouder (uzelf of een pensionstalling) het paard daarna kan vinden in de RVO-database en kan registeren op het juiste staladres. 

-Stuur het paspoort met evt. bijbehorende papieren naar ons op met uw N.A.W-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres (postadres: Westeind 5, 5245 NL te Rosmalen)
-U krijgt dan een factuur voor het importeren en op naam zetten ( € 87,50 + € 3,= adm. kosten)
Zet er a.u.b. bij of u het paspoort aangetekend retour wilt: dit kan voor € 10 extra.

Na betaling zorgen wij dan, dat u het binnen twee weken weer bij uw paard heeft.

N.B. heeft u wel een in NL afgegeven paardenpaspoort, dan staat dit al in de RVO-database. Mocht u als stalhouder dit paard niet via het levensnummer of chipnummer kunnen vinden, belt of mailt u ons dan even (info@kvth.nl).

OP NAAM ZETTEN VAN EEN PAARD MET EEN NEDERLANDS PASPOORT WORDT NOG STEEDS NIET VERPLICHT EN IS GEEN EIGENDOMSBEWIJS. Het is i.v.m. uitbraak of diefstal wel aan te raden


 
 

Onze partners