Nieuwsitem

30 geïnteresseerden clinics Loswerken/Grondwerk en Obstakeltraining

13-03-2018

Op zaterdag 10 maart zijn bij de Fam. Berghuis in Beilen de clinics Loswerken/Grondwerk en Obstakeltraining gehouden. Ruim 30 geïnteresseerden waren aanwezig en deden mee aan de clinics welke door Ilona Greven gegeven werden. Tijdens de pauze werden de hengsten van Whetu en Nottingham van de Hoenderbos getoond.

Bij de clinic Freestyle/loswerken staat de samenwerking tussen mens en paard centraal; het effectief gebruiken van je lichaam in het communiceren met je paard. Ilona liet zien hoe directe hulpen de ontwikkeling van het paard en de verhouding tussen mens en dier hierdoor positief beïnvloed kan worden. 3 deelnemers kregen vanuit Ilona, gedurende een half uur, persoonlijke aandacht.

De clinic Obstakeltraining werd in groepjes van 5 deelnemers gegeven. Grondwerk is de basis gehoorzaamheid voor elk paard. Grondwerk is uit te breiden met hindernissen en obstakels. Doel is om je paard in spannende situaties onder controle te houden. Ilona had daarvoor diverse 'hindernissen en obstakels' in de bak gemaakt. Dit betrof o.a. een waterbak, een balkenparcours, een boog met wapperende linten, plastic op de grond en tussen wapperende vlaggen en paraplu's doorlopen.

Veel leerzame momenten voor alle deelnemers en toeschouwers!
De KVTH bedankt Ilona Greven voor haar deskundige en duidelijke uitleg en de fam. Berghuis voor alle goede zorgen en het beschikbaar stellen van hun accommodatie.


Onze partners