Nieuwsitem

8 juli 2018: Clinic proefgericht rijden & bestgaand

31-05-2018

Jong KVTH organiseert op zondag 8 juli 2018 een clinic proefgericht rijden en bestgaand voor zowel combinaties onder het zadel als aangespannen. De clinics zijn opengesteld voor iedereen met een trekpaard of haflinger.

Ben je benieuwd hoe jouw proef beoordeeld wordt en wat je nog kunt verbeteren?
Hoe leerzaam is het dan om na het rijden van de door de jury beoordeelde proef met deze verbeterpunten samen aan de slag te gaan. Tijdens het proefgericht rijden mag je de proef door je groom laten filmen die plaatsneemt naast de jury, de jury voorziet het filmpje ‘live’ van een beoordeling. Daarna kun je samen met de jury aan een aantal onderdelen gaan werken.
Of ben je benieuwd waar de jury bij het bestgaand nou precies op let en hoe je bestgaand kunt trainen?

Deze dag vindt plaats bij Hippisch Centrum Potdijk aan de Potdijk 1A in Markelo. Alle onderdelen vinden plaats op zand.

Clinic proefgericht rijden

De clinic voor de combinaties onder het zadel wordt gegeven door Ton Koenderink. Ton Koenderink staat bekend als gepassioneerd paardensportliefhebber en heeft zelf op lichte tour niveau gereden. Meerdere combinaties op landelijk en subtopniveau trainen graag bij hem. De clinic voor de aangespannen combinaties wordt door Toon en Joline Brooijmans. Toon is gediplomeerd jurylid en instructeur mennen niveau twee. Joline is gediplomeerd instructeur dressuur niveau 4.
De clinic duurt 25 minuten per combinatie. De indeling is als volgt: je rijdt je paard los zoals je dat normaal ook voor een wedstrijd zou doen. Je rijdt vervolgens je proef, deze wordt beoordeeld door de jury en van live commentaar voorzien. Na het rijden zal de jury de proef met je doornemen en krijg je direct aanwijzingen om de proef te verbeteren. Hiermee ga je aan de slag door onderdelen te rijden. Hierbij wordt je gecoached door de jury. 
Je kunt je inschrijven voor de klassen BB tot en met ZZ licht.

Clinic bestgaand
Deze clinic duurt 15 minuten per combinatie. Je zorgt zelf dat je je paard van tevoren hebt losgereden. Deze clinic zal gegeven worden door Toon & Joline Brooijmans. Toon is gediplomeerd jurylid.

Kosten
Clinic dressuur: (Jong) KVTH leden: 20 euro (niet-leden: 22,50 euro)
Clinic bestgaand: (Jong) KVTH leden: 10 euro (niet-leden: 12,50 euro)
Beide onderdelen: (Jong) KVTH leden: 25 euro (niet-leden: 30 euro)

Inschrijving/betaling

Inschrijven kan door een mail te sturen naar jong@kvth.nl. Inschrijven kan tot 1 juli 2018. 

In de mail graag het volgende vermelden: naam ruiter, naam paard, of je (Jong) KVTH lid bent, welke onderdelen, klasse dressuur en het proefnummer wat je wilt rijden.

Het verschuldigde inschrijfgeld moet voor 1 juli 2018 overgemaakt worden naar

NL64 RABO 03221 705 32 t.n.v. DJM Semmekrot onder vermelding van je naam/naam paard/clinic Markelo. 

Schrijf je snel in, wat voor deze dag geldt VOL = VOL!

 

Onze partners