Het hengstenhoudersportaal is actief!

Het oude hengstenhoudersportaal is verloren gegaan bij een crash van het systeem bij Delta Horses, de leverancier van Mijn KVTH. Delta Horses heeft daarom een nieuw systeem gemaakt, welke door alle stamboeken dienen te worden gebruikt. Een handleiding is verstuurd, maar mocht u deze niet ontvangen hebben, sturen we hem u graag via de mail alsnog toe. ALLE dekkingen moeten ingevoerd worden voor 1 november.

Wat is de bedoeling:

De dekhengst wordt opgezocht in het betreffende veld en de juiste hengst van de gevonden resultaten kan aangeklikt worden. Klik vervolgens op volgende. Dezelfde werkwijze geldt voor de gedekte merrie. Van de buitenlandse merries of niet geregistreerd bij KVTH moet het vinkje ‘merrie niet gevonden’ aangezet worden. Dit activeert het invulveld eronder. In dat veld moeten alle gegevens ingevuld worden. Niet ingevoerde dekkingen betekent geen dekbewijs/geboortebericht en dus DNA-controle alvorens het paard KVTH geregistreerd kan worden in Klasse 2 (zie reglement op Stamboekhuishouding artikel 4, lid 2). Voor registratie in Klasse 1 van deze veulens is een origineel dekbewijs nodig. Als hengstenhouder blijft u zelf verantwoordelijk voor het uitgeven van dekbewijzen.

Succes bij het invoeren van de dekkingen. Indien er vragen ontstaan, kunt u contact opnemen met het stamboekkantoor via telefoonnummer 0575-518 063 of via mailadres info@kvth.nl.

Vergelijkbare berichten